De imkercursus voor 2019 gaat door in de Huysmanhoeve  op onderstaande data. 

De lessen starten om 10 uur tot 12 uur.

  20 oktober 2019   -   3 november 2019   -   24 november 2019   -   8 december 2019   -   15 december 2019

  19 januari 2020   -   2 februari 2020   -   23 februari 2020   -   15 maart 2020   -   12 april 2020

ADRES:

Huysmanhoeve 
Bus 1   (zijstraat Peperstraat)
9900   Eeklo

Programma:

Dag 1: Huisvesting bijen, bespreking opbouw kasten, ramen, was wafels, bouwraam, darrenraat en Varroa.

Dag 2: Werksters, koningin, dar en verschil tussen deze bijen. Ei, larve, pop en imago, dus de ontwikkeling en wat is nu broed in alle stadia.

Dag 3: Verschil tussen werksterbroed, darrenbroed en Koninginnencel. Aflezen van ramen. Op hoeveel ramen moet een volk staan en waarom, moet de kast elke week doorzocht worden, leeft de koningin nog? 

Dag 4: Openen van de bijenkasten, hoe doen we dat, waar begin ik en moet dat elke week, waar let ik op.

Dag 5: Hoe zie ik of een volk gezond en vitaal is. Waar let ik op. Hoe zit het met de hygiƫne van het materiaal. Mag ik materiaal van mijzelf bij anderen gebruiken, hoe reinig ik mijn materiaal en waarom doe ik dat.

Dag 6: Hoe te handelen met een klein volk of zwerm. Hoe worden de ramen uitgebouwd door de bijen, gebruik van kantramen (blokramen), kunstraam en was wafels, wanneer een tweede romp en waar moet ik die plaatsen, bovenop of onderop en waarom.

Dag 7: Uitleg materiaal en het gebruik ervan. Beitels, roker, tabak, bijenpak, raampjeslichters enzovoort. Wat heb ik als beginner minimaal nodig.

Dag 8: Het plaatsen van de honingkamers. Hoe doe ik dat, moet ik een kleine of grote plaatsen en wat zijn de voor en nadelen, Koninginnerooster en daarna uitloop.

Dag 9: Zwermen, toestand van de bijen, wanneer gaan ze zwermen kan ik dat zien aankomen en kan ik dat voorkomen. Huisvesting zwerm en wanneer geef ik ze extra voer. En wat geef ik nu deeg of suikerwater.

Dag 10: Examen

Laat uw naam en emailadres achter, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op...