Bezoek bevruchtingstand – Rondleiding boomgaard – Foto’s

Over koninginnenteelt werd al heel wat geschreven, vaak met tegenstrijdige werkwijzen. Maar los daarvan is het voor iedereen duidelijk dat we elk jaar opnieuw koninginnen moeten telen en dit om de simpele reden: Dat we enkel door het kweken van jonge, gezonde en sterke volkjes ons bijenbestand op peil kunnen houden.

Aan onze bevruchtingstand in de Antwerpse Heirweg kan je zien hoe wij raszuivere larven kweken om bij de jaarlijkse omlarving uit te delen. De leden kunnen ook hun zelf gekweekte koninginnen op de stand laten bevruchten door raszuivere darren. We geven graag een woordje uitleg voor wie er aan denkt om aan koninginnenteelt te beginnen. We laten ook zien welk materiaal er voor nodig is. Voor diegenen die koninginnenteelt niet zien zitten, zullen er een aantal koninginnen (bevrucht of onbevrucht onder voorbehoud) of volkjes beschikbaar zijn.

We willen natuurlijk ook onze mooie stand in de kijker zetten.

Dit wordt voorafgegaan door een bezoek aan de boomgaard, waar de fruitboer een woordje uitleg zal geven over het telen van appels en peren.

Afsluiten doen we met wat na babbelen onder het genot van een drankje, aangeboden door de bond.

 

Hieronder enkele foto’s van het bezoek aan onze bevruchtingstand op 26 mei 2018: